Відбулася заключна конференція у рамках проекту Twinning для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

25 вересня 2012 року в приміщенні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулась заключна конференція проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Міністерства з питань житлово-комунального господарства України для раціоналізації управління водним господарством на місцевому рівні».

З вітальним словом виступили Олександр Аліпов, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, який є Лідером проекту від України; Саратов Валерій, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг; Монжеляз Жозіян, Лідер Проекту від Франції та Романюк Ольга, заступник Лідеру Проекту в Україні - Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Під час конференції було висвітлено результати роботи проекту Twinning та обговорено такі презентації: «Про підприємства водопостачання у Франції», «Про управління водними ресурсами у Франції», «Основні принципи і цілі в області регулювання громадських послуг в Республіці Болгарії».

Також у конференції взяли участь менеджер сектору від Представництва ЄС в Україні, представник ADETEF в Україні, міжнародні експерти та регулятори у сфері водопостачання.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь Цикалюк Олеся, завідувач сектору координації проектів Twinning.

Довідково: під час впровадження проекту було досягнуто таких результатів:

існуюча законодавча, інституційна та організаційна структура муніципального водного господарства переглянута з огляду на європейські стандарти, рівень обслуговування споживачів підвищено;
фінансове управління муніципальним водним господарством удосконалено відповідно до європейських стандартів;
доопрацьовано нормативно-правову базу про комунальне водопостачання відповідно до стандартів ЄС.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини