Моніторингова місія у Державному космічному агентстві України

12 серпня 2013 року у приміщенні Державного космічного агентства України було проведено моніторингову місію з метою перевірки готовності до реалізації проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКАУ щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)», який буде реалізовуватися спільно з Королівством Іспанія.

У ході моніторингу було надано практичні рекомендації щодо майбутньої реалізації вказаного проекту Twinning, зокрема щодо забезпечення належних умов для роботи  європейських експертів в органі-бенефіціарі.

Від Державного космічного агентства України участь у зустрічі взяли заступник Голови, керівник проекту від України  Сергій Засуха, заступник начальника управління спеціальних програм, партнер постійного радника проекту Микола Демиденко, начальник управління спеціальних програм Євген Махонін, головний спеціаліст департаменту космічних комплексів Олена Харитонова.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у зустрічі взяли завідувач сектору координації проектів Twinning Ірина Лучинська, головний консультант сектору координації проектів Twinning Анастасія Терех та головний консультант відділу управління  проектами Ян Якущенко.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини