За участю представників Нацдержслужби України відбулося офіційне закриття проекту Twinning для НААУ

1 жовтня 2013 року відбулася конференція з нагоди офіційного закриття проекту Twinning  для Національного агентства з акредитації України.

Проект Twinning  «Подальше посилення спроможності Національного агентства з акредитації України (НААУ)» реалізовувався НААУ спільно з партнерами від Федеративної Республіки Німеччина та Великої Британії.

Метою згаданого проекту було підвищення безпечності продуктів і послуг в Україні, посилення спроможності української економіки виробляти товари та послуги, які відповідають вимогам ЄС та іншим міжнародним вимогам, а також збільшення обсягу прямих іноземних інвестицій шляхом приведення української інфраструктури до якості (зокрема, в сфері акредитації), що відповідає міжнародній практиці та практиці ЄС.

Зі вступним словом виступив Голова НААУ Володимир Рущак, Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, Посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт, Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістов Вейл та перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Під час заходу від Нацдержслужби України як національного координатора інструменту Twinning в Україні виступила в.о. заступника директора Адміністративного офісу програми Twinning Ірина Лучинська, яка наголосила на тому, що інструмент Twinning є дієвим механізмом для реалізації пріоритетів співробітництва між Україною і ЄС та проведення внутрішніх реформ в Україні. Крім того, під час заходу було вручено подяки від Нацдержслужби України колективу НААУ, керівнику проекту Twinning від консорціуму країн-членів ЄС Володимиру Якубову, а також постійному раднику проекту Twinning Х’ю Берріджу.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини