Відбулась зустріч з експертами ЄС в рамках другої місії з метою оцінки потреб щодо імплементації Угоди про асоціацію

         З 14 жовтня по 4 листопада 2013 року в Україні перебуває друга місія експертів ЄС з метою оцінки інституційних потреб основних центральних органів виконавчої влади, що відповідають за впровадження плану інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (ПІР).

         У рамках реалізації плану проведення інституційної реформи у сфері виконання майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 10 жовтня 2012 року №767-р, 14 жовтня 2013 року в Міністерстві закордонних справ відбулось засідання міжвідомчої координаційної групи з питань проведення моніторингу виконання ПІР.

         На засіданні європейська сторона презентувала звіт за результатами першої місії експертів на тему: «Оцінка потреб щодо плану інституційної реформи у сфері впровадження майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, в тому числі розробка проектної документації».

Представники ЦОВВ поінформували про виконання пунктів вказаного  ПІР в 2012 році та реалізацію їх у 2013 році.

         Від Нацдержслужби України у засіданні міжвідомчої координаційної групи взяли участь Ірина Лучинська, в.о. заступника директора Адміністративного офісу програми Twinning, завідувач сектору координації проектів Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС та Олена Тороканець-Турченко, завідувач сектору управління людськими ресурсами відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини