Офіційне відкриття проекту Twinning для Держветфітослужби України

 18 вересня 2012 року у приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства України  відбулося офіційне відкриття проекту Twinning «Гармонізація національного фітосанітарного законодавства України відповідно до європейських норм та стандартів».  Проект буде впроваджуватись консорціумом трьох країн-членів ЄС – Федеративною республікою Німеччина, Французькою Республікою та Латвійською Республікою (Федеральне міністерство продовольства, сільського господарства та захисту прав споживачів Німеччини / Міністерство продовольства, сільського господарства та рибальства Франції / Державна служба захисту рослин Латвії).

У ході заходу із вітальним словом виступив директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр Демидов, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрікова, парламентський державний секретар Федерального Міністерства продовольства, сільського господарства та захисту прав споживачів ФРН д-р Герт Мюллер, перший заступник Голови Держветфітослужби України, керівник проекту від української сторони Вадим Симонов, віце-президент Інституту імені Юліуса Кюна та керівник проекту від німецько-французько-латвійського консорціуму Герхард Гюндерманн.

У своєму виступі перший заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Ігор Попов окреслив основні принципи впровадження інструменту інституційного розвитку Twinning в Україні, наголосив на важливості Twinning у контексті реалізації євроінтеграційних пріоритетів України та на важливості забезпечення ефективної комунікації між партнерами, для успішності проекту.

В свою чергу детальну презентацію чотирьох компонентів проекту Twinning зробив постійний радник проекту Twinning Агріс Бокумс.

Від Адміністративного офісу програми Twinning участь у конференції також взяли участь в. о. заступника директора Адміністративного офісу програми Twinning в Україні, завідувач сектору координації проектів Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Олеся Цикалюк та координатор зазначеного проекту Twinning, головний консультант сектору координації проектів Twinning Сергій Копань.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини