Завершилась Сьома щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови

8 листопада 2013 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби завершилась Сьома щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Організаторами заходу є Національне агентство України з питань державної служби та Адміністративний офіс програми Twinning в Україні за підтримки Європейської Комісії.

Метою другого дня конференції було представлення кращих практик реалізації проектів Twinning в Україні. У ході заходу представники органів-бенефіціарів презентували практичний досвід впровадження інструменту Twinning у сфері свободи, безпеки та юстиції, телекомунікацій, енергетики та акредитації. Крім того учасники конференції обговорили питання та поділились досвідом щодо підвищення кваліфікації державних службовців у сфері європейської інтеграції.

Під час заходу до учасників звернулась перший заступник Голови Нацдержслужби України Юлія Ковалевська, яка зазначила, що важливим аспектом для ефективної реалізації європейської допомоги в органах влади є належна підготовка та відповідні знання державних службовців щодо особливостей співпраці з Європейським Союзом.

За результатами роботи пленарних сесій, учасники заходу надали пропозиції щодо продовження комплексного посилення інституційної спроможності державних органів влади країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» за допомогою інструментів Twinning і TAIEX та шляхом ефективного впровадження програм CIB та SIGMA та ухвалені  відповідною резолюцією.

Участь у конференції взяли представники Європейської Комісії, посольств країн-членів ЄС, Представництва Європейського Союзу в Україні, представництв Європейського Союзу в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», експерти програми SIGMA, координатори програми СІВ та інструментів Twinning і TAIEX у країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники центральних та місцевих органів державної влади України, іноземні експерти, науковці та громадськість.

Довідково: Щорічні конференції з питань інституційної розбудови, які були ініційовані у 2007 році Національним агентством України з питань державної служби/ Адміністративним офісом програми Twinning в Україні, стали традиційною формою професійного обговорення ключових аспектів інституційних реформ у країнах-учасницях Європейської ініціативи «Східне партнерство».

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини