Представник Нацдержслужби України взяв участь у заключній конференції з нагоди завершення проекту Twinning для НКРЗІ

12 листопада 2013 року в приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) відбулась заключна конференція проекту Twinning «Підтримка посилення регуляторної та юридичної спроможності Національної комісії з питань регулювання зв’язку України щодо регулювання сектору телекомунікацій».

З вітальними промовами виступили Голова НКРЗІ Петро Яцук, керівник програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Ендрю Расбаш та посол Королівства Іспанії Херардо Анхель Бугайо Оттоне, посол Латвійської Республіки Аргіта Даудзе, посол Королівства Швеції Андреас фон Бекерат. Зі вступним словом також виступили Голова Муніципальної комісії Республіки Латвія (SPRK) Валдіс Локенбахс, керівник проекту від НКРЗІ Ігор Сиротенко та керівник проекту від консорціуму держав-членів ЄС Фабіо дель Алісаль.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу із промовою виступила заступник директора Адміністративного офісу програми Twinning Ірина Лучинська, яка презентувала основні принципи інструменту Twinning та досягнення і результати його реалізації в Україні.

Загальна мета проекту полягала у підтримці розвитку регулювання сектору телекомунікацій в Україні у відповідності із законодавством, досвідом і передовою практикою країн-членів ЄС. Основною метою було зміцнення незалежності та адміністративного потенціалу НКРЗІ з тим, щоб вжити відповідних заходів регулювання, забезпечити виконання її власних рішень та застосування всіх регуляторних нормативів, що гарантують справедливу конкуренцію на ринку.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини