Моніторингова місія у Державній службі статистики України

19 листопада 2013 року у приміщенні Державної служби статистики України проведено моніторингову місію з метою перевірки готовності державного органу до реалізації проекту Twinning «Сприяння процесам удосконалення Державної служби статистики України з метою покращення її потенціалу та продукції».

Проект буде впроваджуватись спільно з партнерами від Королівства Данія та Французької Республіки і спрямований на посилення інституційної спроможності Державної служби статистики України у процесі збору, обробки та поширення статистичної продукції згідно з європейськими нормами і стандартами.

У ході моніторингу надано практичні рекомендації щодо майбутньої імплементації вказаного проекту Twinning, зокрема щодо забезпечення належних умов для роботи  європейських експертів в органі-бенефіціарі.

Від Держстату  України у зустрічі взяли участь начальник відділу міжнародних зв’язків та забезпечення реалізації  проекту зі Світовим банком департаменту комунікацій, забезпечення доступу до публічної інформації та міжнародного співробітництва, партнер постійного радника проекту Юлія Музиченко.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник директора Адміністративного офісу програми Twinning Ірина Лучинська, головний консультант відділу управління проектами Ольга Денисюк та головний консультант сектору координації проектів Twinning Анастасія Терех.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини