Відбулося засідання робочої (координаційної) групи з питань реалізації Програми Україна-НАТО

16 січня 2014 року у Національному агентстві України з питань державної служби відбулося чергове засідання робочої (координаційної) групи з питань реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки та оборони.

На заході було презентовано оновлений проект плану заходів Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони на 2014 рік.

Учасники засідання обговорили питання впровадження плану заходів Програми Україна-НАТО у І кварталі 2014 року. Основними напрямами, за якими буде впроваджуватися Програма, пропонується визначити питання мовної підготовки, внутрішнього аудиту, формування політики та курсів з підвищення кваліфікації.

Також було обговорено питання підготовки до реалізації курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України. Основною метою цього курсу є формування у його слухачів (представників високого рівня органів державної влади) розуміння політики та стратегії у сфері оборони й безпеки різних країн; розуміння питань безпеки і оборони, розвиток здібностей до їх всебічного аналізу.

За результатами засідання затверджено проект плану заходів Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони на 2014 рік.

У заході взяли участь представники Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України, Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Офісу зв’язку НАТО в Україні, вищих навчальних закладів.

 Довідково: Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини