Робоча зустріч Першого заступника Голови Нацдержслужби України Юлії Ковалевської з експертом програми SIGMA

17 квітня 2014 року у приміщенні Нацдержслужби України відбулась зустріч Першого заступника Голови Національного агентства України з питань державної служби Юлії Ковалевської зі старшим радником з питань управління державними фінансами програми SIGMA Юпом Вройліком.

Під час зустрічі було домовлено про залучення експертів SIGMA до проведення експертизи проектів Законів України «Про внесення змін до деяких законів України» та «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Крім того експерт програми SIGMA поінформував про можливе проведення програмою SIGMA оцінювання системи врядування України у 2015 році. Аналогічне оцінювання програма SIGMA проводила ще у 2006 році та здійснювалося за 7 базовими показниками (система розробки політики, адміністративно-правова основа державного управління, управління людськими ресурсами (державна служба), управління державними видатками, державний внутрішній фінансовий контроль, система державних закупівель, зовнішній аудит).

Юлія Ковалевська подякувала пану Юпу Вройліку за проведену аналітичну роботу, а також наголосила на посиленні плідного та взаємовигідного співробітництва Нацдержслужби України з програмою SIGMA у сфері реформування державного управління та державної служби.

Довідково

Програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management) створена за ініціативи Організації економічного співробітництва і розвитку та Європейського Союзу і є одним із найпрестижніших аналітичних центрів, який відіграє ключову роль у підготовці країн – кандидатів до вступу до ЄС та підтримці реформи державного управління.

Метою Програми є сприяння модернізації систем державного управління країн Центральної та Східної Європи шляхом проведення аналізу законопроектів, адміністративних структур, організації навчання тощо. Дані системи допомагають цим країнам у підготовці до вступу в Європейський Союз, а також у зміцненні демократичних установ, оздоровленні управління фінансовими ресурсами та інтеграції у світову економіку.

Сфери залучення програми SIGMA:

– державне управління та державна служба;

– управління державними фінансами, включаючи бюджетну політику, фінансовий менеджмент і контроль, внутрішній і зовнішній аудит;

– державні закупівлі;

– адміністративні послуги.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини