Триває реалізація проекту Twinning для Міністерства освіти і науки України

29 квітня 2014 року у приміщенні Міністерства освіти і науки України (далі – МОН України) відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Модернізація законодавчих стандартів та принципів освіти та навчання у відповідності до політики Європейського Союзу щодо навчання впродовж життя», що реалізовується спільно з консорціумом країн-членів ЄС Королівства Данії та Федеративної Республіки Німеччини.

Засідання наглядової ради розпочалося із вітальної промови заступника Міністра МОН України Павла Полянського, який наголосив на важливості проекту Twinning у контексті вдосконалення українського законодавства та розвитку діалогу з європейським експертним середовищем. В рамках проекту Twinning продовжується робота над новим законом «Про професійну освіту» та проектами інших нормативно-правових актів, які пов’язані із практичним впровадженням Національної рамки кваліфікацій. Крім того, затверджено 47 державних стандартів професійно-технічної освіти з конкретних робітничих професій, які вже погоджено з Міністерством соціальної політики та Федерацією роботодавців України.

У ході засідання було розглянуто стан реалізації проекту протягом четвертого та п’ятого звітних періодів. Керівники компонентів поінформували присутніх про заходи, які відбулись, та представили плани на наступний звітний квартал. Також було обговорено питання продовження строку реалізації проекту.

У засіданні взяли участь керівник проекту Twinning від консорціуму країн-членів ЄС Сюзан Готліб, молодший керівник проекту Крістіане Еберхардт, провідний експерт проекту Еллен Йеппесен та координатор проекту від Представництва Європейського Союзу в Україні Віра Рибак. Від МОН України участь взяли директор департаменту професійно-технічної освіти В’ячеслав Супрун, партнер постійного радника проекту Вікторія Карбишева та начальник відділу змісту та організації навчального процесу департаменту професійно-технічної освіти Алла Луцька. Крім того були присутні представники Міністерства соціальної політики України та інші зацікавлені сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяв завідувач сектору координації Twinning
Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини