Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Мінінфраструктури України

16 липня 2014 року в приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Міністерства інфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні».

В контексті нещодавнього підписання економічної частини Угоди про асоціацію Україна – ЄС проект набуває особливого значення, оскільки спрямований допомагати здійснювати заходи щодо вдосконалення сектору державного управління залізничною галуззю та сприяє процесу проведенню реформ, впровадженню кращих європейських практик щодо підвищення продуктивності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні.

У ході засідання було презентовано інформацію щодо прогресу у досягненні обов’язкових результатів проекту та здійснено огляд заходів, які відбулися протягом третього звітного кварталу, який охоплює період з 6 квітня по 4 липня 2014 року. Крім того, учасники засідання обговорили плани на наступний квартал та узгодили дату проведення чергового засідання наглядової ради проекту.

Участь у заході взяли керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, молодший керівник проекту від Польської Республіки Якуб Каптуржак, заступник молодшого керівника проекту Іренеуш Майхер та постійний радник проекту Хосе Саміно. Українських партнерів проекту представляли директор з реформування корпоративного розвитку майнової та соціальної політики Державної адміністрації залізничного транспорту України Іван Ісопенко, заступник директора департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Мінінфраструктури України Савіних Сергій та інші представники Мінінфраструктури України. Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь в обговорені взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини