Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Національного агентства України з питань державної служби

4 вересня 2014 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби (далі – Нацдержслужба України) відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні».

З привітальною промовою виступили керівник проекту від Нацдержслужби України Костянтин Ващенко, керівник проекту від Республіки Польща Марчін Саковіч, молодший керівник від Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії Річард Джарвіс та постійний радник проекту Пьотр Кульпа. Крім того, учасників привітав керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Александру Албу.

Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко наголосив на важливості співпраці між українськими державними службовцями та міжнародними експертами та необхідності продовження реформування державної служби з використанням найкращих європейських практик. Особливого значення проект Twinning набуває у контексті  розробки проектів Закону України «Про державну службу» та Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Учасники засідання підвели підсумки роботи проекту та детально розглянули досягнення запланованих заходів протягом сьомих та восьмих звітних періодів. Постійний радник проекту Пьотр Кульпа у своїй доповіді визначив напрями подальшої співпраці між європейськими радниками, представниками Нацдержслужби та Національної академії державного управління при Президентові України. Крім того, на засіданні розглядалися плани на наступний звітній період та визначено дату чергового засідання наглядової ради.

У обговоренні питань проекту також взяли участь керівник сектору «Реформа державного управління» Представництва Європейського Союзу в Україні Володимир Кондрачук та віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Марина Білинська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко та головний консультант сектору координації Twinning Артем Тахтаров.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини