Відбулося закриття проекту Twinning для Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

10 вересня 2014 року відбулося офіційне закриття проекту Twinning «Гармонізація національного фітосанітарного законодавства України відповідно до європейських норм та стандартів», бенефіціаром якого є Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України (далі – Держветфітослужба України). Проект реалізовувався спільно з консорціумом країн-членів ЄС – Федеративною Республікою Німеччина, Французькою Республікою та Латвійською Республікою.

Метою проекту було приведення правової основи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України до стандартів ЄС, а також зміцнення адміністративної, технічної та наукової можливості Держветфітослужба України на центральному і регіональному рівнях.

Захід розпочався із промови Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки, який подякував всім партнерам за співпрацю та наголосив на необхідності подальшого використання напрацювань проекту Twinning.

З вітальним словом також виступив надзвичайний та повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль, який висловив готовність і надалі продовжувати тісне співробітництво з українськими партнерами.

Від Національного агентства України з питань державної служби із промовою виступила заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Анастасія Терех, яка привітала учасників заходу із успішним завершенням проекту та розповіла про основі тенденції та досягнення інструмента Twinning в Україні.

В рамках конференції також виступили керівник проекту від країни-члена ЄС Герхард Гюндерман та  постійний радник проекту Агріс Бокумс, які надали загальну оцінку проекту та представили його результати.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини