Здійснюється навчальний візит представників Нацдержслужби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу до мм. Варшава та Краків (Польща)

У рамках проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні» здійснюється навчальний візит представників Нацдержслужби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу до мм. Варшава та Краків (Польща).

Основна мета візиту – ознайомлення учасників з досвідом впровадження та забезпечення функціонування Загальної схеми оцінювання ефективності діяльності (CAF) у польських державних органах. Протягом двотижневого візиту до Польщі учасники вивчать передовий досвід у сфері управління у державному секторі.

У ході візиту протягом першого тижня представники Нацдержслужби та Центру взяли участь у 2 навчальних семінарах, організованих Національною школою державного управління (KSAP) Польщі, і відвідали Вищу аудиторську палату, Адміністрацію Мазовецького воєводства та Адміністрацію муніципалітету м. Кракова.

Протягом семінарів директор KSAP Ян Паства розповів про місію, основні завдання та пріоритети KSAP, її основні досягнення та перспективи. Представники Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі, Кшиштоф Банас і Катаржина Дудзік розповіли про систему державної служби Польщі.

Водночас Славомір Висоцкі, експерт CAF, детально розповів про Загальну схему оцінювання ефективності діяльності (CAF) та основні уроки, отримані під час її впровадження та забезпечення функціонування у державних органах, установах та організаціях Польщі.

Окрім того, представники Вищої аудиторської палати, Адміністрації Мазовецького воєводства та Адміністрації муніципалітету м. Кракова розповіли про досвід побудови системи цільового управління та бюджетування, оцінювання ефективності діяльності державного органу, а також практичні питання, основні досягнення та проблеми під час впровадження CAF.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у навчальному візиті беруть Кукуля Анжела Іванівна, начальник відділу розвитку людських ресурсів, Василько Юлія Ігорівна, завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами та Назаренко Вікторія Вікторівна, головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, SIGMA та СІВ відділу управління проектами. 

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини