Відбулась робоча зустріч з представником Штаб-квартири НАТО Альберто Біном

07 жовтня 2014 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби (далі – Нацдержслужба України) відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби України Костянтина Ващенка з начальником управління з політичних питань та загальної політики Штаб-квартири НАТО Альберто Біном.

Основною метою зустрічі було обговорення подальшого механізму координації діяльності Програми Україна – НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки та оборони (далі – Програма).

Під час заходу розглядалося питання підготовки проекту Дорожньої карти з реалізації Програми на 2015-2016 роки, а також питання визначення кандидатури заступника керівника Програми.

Крім того, сторони домовились відновити проведення регулярних засідань робочої (координаційної) групи з питань реалізації Програми, що дозволить відстежувати основні результати та визначати пріоритетні напрями діяльності.

За результатами робочої зустрічі було досягнуто домовленостей щодо проведення в першій декаді листопада 2014 року засідання робочої (координаційної) групи з питань реалізації Програми з метою обговорення основних досягнень впровадження Програми у 2014 році та презентації проекту Дорожньої карти з реалізації Програми на 2015-2016 роки.

У заході взяли участь керівник Програми Україна-НАТО Керсті Келдер, Спеціальний радник Великобританії при Міністерстві оборони України Філ Джонс, заступник Голови Нацдержслужби України Олександр Скопич та директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець.

Довідково: Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. 25 грудня 2012 року відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором, а також основним виконавцем заходів з виконання Програми.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини