Третє засідання Керівного комітету з питань Плану дій Ради Європи для України на 2011 – 2014 роки

14 жовтня 2014 року в приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулось Третє засідання Керівного комітету з питань Плану дій Ради Європи для України на 2011 – 2014 роки (далі – План дій).

Зі вступними промовами виступили заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця та директор Генерального директорату з координації програм Ради Європи Верена Тейлор.

Під час робочого засідання Керівного комітету було здійснено загальну оцінку реалізації Плану дій на 2011 – 2014 роки, обговорено основні пріоритети та потреби української сторони з метою їх включення до майбутнього Плану дій, визначено провідні напрями діяльності Ради Європи.

План дій було розроблено Генеральним директоратом з координації програм Ради Європи з урахуванням внутрішніх пріоритетів органів державної влади України у сферах компетенції Ради Європи. Його основна мета полягає у наданні допомоги Україні щодо виконання її статусних та індивідуальних зобов’язань як держави-члена Ради Європи шляхом запровадження всеохоплюючого комплексу пріоритетних заходів, спрямованих на приведення українського законодавства, інститутів та практики у відповідність до європейських стандартів щодо прав людини, демократії та верховенства права.

У заході взяли участь представники делегації Ради Європи, Офісу Ради Європи,Адміністрації Президента України, Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, Комітетів Верховної Ради України, Верховного Суду України, Вищого адміністративного суду України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства юстиції України та інших органів державної влади.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь начальник відділу управління проектами Оксана Іщук.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини