Відбулося дванадцяте засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструменту Twinning в Україні

15 жовтня 2014 року у приміщенні Нацдержслужби України відбулося дванадцяте засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструмента Twinning в Україні.

З вітальною промовою виступив Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко, який підкреслив можливості інструмента Twinning у частині наближення національного законодавства до європейського та обміну досвідом між державними службовцями України та країн-членів ЄС. «Інструмент інституційної розбудови Twinning демонструє високу ефективність в підтримці державних органів у наближенні їх щоденної діяльності до кращих європейських практик» – наголосив він. Також Костянтин Ващенко відзначив провідну позицію України щодо залучення інструмента інституційної розбудови Twinning, зауваживши, що наразі Робочий план проектів Twinning включає 61 проект (30 – завершено, 9 – на стадії реалізації та ще 22 проекти перебувають на різних стадіях підготовки), бенефіціарами яких виступають 45 державних установ України.

У ході засідання учасниками було розглянуто пропозиції органів державної влади щодо започаткування нових проектів Twinning та обговорено загальний стан впровадження цього інструмента в Україні. За результатами засідання до Робочого плану проектів Twinning  було включено  10 нових проектів Twinning.

У засіданні взяли участь представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінекономрозвитку України, МЗС, Представництва ЄС в Україні та Адміністративного офісу програми Twinning.

Довідково:  З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини