Відбулася робоча зустріч щодо підготовки проекту Twinning для Державної прикордонної служби України

14 листопада 2014 року відбулася робоча зустріч з представниками Державної прикордонної служби України стосовно підготовки та впровадження проектів Twinning.

Під час зустрічі були розглянуті питання щодо подальшого доопрацювання детального технічного завдання проекту Twinning  «Підвищення спроможності Держприкордонслужби України у сфері виявлення підроблених документів та викрадених автотранспортних засобів, подальший розвиток системи IT та розширення можливостей для навчання».

Разом з тим, враховуючи зацікавленість представників Держприкордонслужби України у залученні інструменту інституційної розбудови Twinning, сторони обговорили можливості започаткування нового проекту. Так представниками Адміністративного офісу програми Twinning було надано зауваження до проектної пропозиції «Підтримка Держприкордонслужби України у розробці Стратегії  щодо інтеграційного управління кордонами та Концепції інституційного розвитку (2016-2020)», зокрема щодо формування компонентів та результатів майбутнього проекту, а також визначено терміни доопрацювання та подання зазначеної проектної пропозиції до Нацдержслужби України.

У заході взяли участь заступник начальника управління міжнародного співробітництва – начальник відділу з питань міжнародної технічної допомоги Держприкордонслужби України Олександр Панченко, головний спеціаліст управління міжнародного співробітництва Держприкордонслужби України Вадим Івко,  координатор сектору з питань інтегрованого прикордонного управління Представництва Європейського Союзу в Україні Добромир Христов.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у зустрічі взяли заступник начальника відділу управління проектами Сергій Копань, заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Анастасія Терех та завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005
 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини