Відбулась робоча зустріч щодо підготовки проекту Twinning для Держветфітослужби України

18 листопада 2014 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулась робоча зустріч з метою обговорення підготовки нового проекту Twinning «Допомога Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у виконанні СФС зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» для Держветфітослужби України.

Метою проекту Twinning є наближення українського законодавства до законодавства ЄС у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів, створення ефективної та дієвої мережі державних лабораторій, удосконалення здійснення державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів.

У ході зустрічі учасники обговорили результати майбутнього проекту та можливі шляхи їх досягнення, а також розглянули питання щодо підготовки технічного завдання проекту із урахуванням досвіду і позитивних результатів  уже завершених проектів Twinning.

Разом з тим, в рамках програми СІВ Держветфітослужбою України впроваджується План інституційної реформи України у сфері здійснення санітарних та фітосанітарних заходів, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012 року № 415-р (далі – План заходів). Зазначений проект Twinning сприятиме ефективній реалізації цілей і заходів, передбачених Планом заходів, та отриманню технічної допомоги від ЄС. З огляду на це учасники зустрічі домовились взяти за основу проекту Twinning згаданий План заходів.

У зустрічі взяли участь польський експерт Крістіан Поплавські, керівник проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів Україні» Тоні Віл, координатор сектору «Економічне співробітництво, соціальний та регіональний розвиток» Представництва Європейського Союзу в Україні Ензо Даміані та представники Держветфітослужби України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь взяли заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Анастасія Терех та завідувач сектору проектів у сфері адміністративної реформи, SIGMA та СІВ Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу  Олена Тороканець-Турченко.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

 Програма Всеохоплюючої інституційної розбудови (СІВ) – є складовою частиною ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», яка націлена на підтримку проведення інституційної реформи окремих державних установ з метою створення умов для ефективної реалізації майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі створення поглибленої зони вільної торгівлі.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини