Восьма щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови

27 – 28 листопада 2014 року у Національному агентстві України з питань державної служби проходить Восьма щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови. Захід організовано Нацдержслужбою України, Адміністративним офісом програми Twinning за підтримки платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Проведення конференції об'єднує представників країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна) і дає можливість поділитися досвідом та кращими практиками проведення інституційних реформ та модернізації державної служби в умовах європейської інтеграції.

Метою цьогорічної конференції є обговорення інституційних і правових засад реалізації положень Угоди про асоціацію в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», обмін досвідом і кращими практиками модернізації державної служби в контексті європейської інтеграції.

Зі вступними промовами виступили Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, перший заступник керівника Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Артем Рибченко, директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Гнидюк, керівник сектору «Реформа державного управління» Представництва Європейського Союзу в Україні Володимир Кондрачук, Президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк.

У вітальному слові Голова Нацдержслужби України підкреслив важливість співпраці з країнами ініціативи ЄС «Східне партнерство», що дозволяє визначити перелік тих пріоритетних завдань, які зможуть наблизити стандарти наших країн до стандартів Європейського Союзу. «Побудова ефективної держави, яка б відповідала європейським стандартам, неможлива без побудови прозорого та зрозумілого державного управління, а також професійної, результативної та політично нейтральної державної служби» - наголосив Голова Нацдержслужби України.

Під час першого дня конференції було обговорено питання впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning і TAIEX в країнах Європейської політики сусідства, зокрема представлено досвід Грузії та Республіки Вірменія. Представники України презентували кращий вітчизняний досвід впровадження інструментів інституційної розбудови із зазначенням основних здобутків та майбутніх перспектив. Разом з тим, експертом програми SIGMA Даніелем Іварсономбуло окреслено актуальні проблеми реформування державного управління у країнах Східного Партнерства, представлено основні досягнення та визначено пріоритетні напрями діяльності.

Програмою другого дня конференції передбачено розгляд питання реформування державного управління в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство» у контексті європейської інтеграції, зокрема Республіки Польща, Азербайджанської Республіки, Республіки Молдова та Республіки Вірменія. Учасниками заходу буде представлено міжнародний досвід проведення системних та комплексних внутрішньодержавних реформ, спрямованих на посилення інституційної спроможності та підвищення професійного рівня державної служби.

У конференції взяли участь представники Європейської Комісії, посольств країн-членів ЄС, Представництва Європейського Союзу в Україні, Ради Європи, державних органів країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», Посольства Франції в Україні, експерти програми SIGMA, координатори програми СІВ та постійні радники проектів Twinning, представники Республіки Польща, центральних та місцевих органів державної влади України, іноземні експерти, науковці та громадськість.

 

Довідково: щорічні конференції з питань інституційної розбудови, які були ініційовані у 2007 році Національним агентством України з питань державної служби/ Адміністративним офісом програми Twinning в Україні, стали традиційною формою професійного обговорення ключових аспектів інституційних реформ у країнах-учасницях Європейської ініціативи «Східне партнерство».

Конференція об’єднує експертів та державних службовців Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини