Розпочалась місія експертів SIGMA щодо обговорення нового проекту Закону України «Про державну службу»

З 09 по 11 грудня 2014 року з візитом в Україні перебуває чергова місія експертів програми SIGMA.

Основною метою експертної місії є обговорення нового проекту Закону України «Про державну службу», розробленого з урахуванням коментарів та пропозицій, отриманих під час попереднього візиту експертів SIGMA, що проходив з 14 по 17 жовтня 2014 року в м. Київ.

Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко привітав учасників заходу та поінформував присутніх про зміни, внесені до законопроекту України «Про державну службу» з урахуванням попередніх рекомендацій програми SIGMA та пропозицій від представників Експертно-консультативної ради з питань реформування державної служби до стандартів ЄС при Нацдержслужбі України. Крім того, Голова Нацдержслужби України окреслив основні аспекти концепції розвитку державної служби, в основу якої покладено нове законодавство у сфері державної служби, а саме законопроект України «Про державну службу».

У свою чергу, головний радник програми SIGMA Войцех Зелінські презентував загальні коментарі до зазначеного законопроекту, зокрема звернув увагу на питання системи оплати праці державних службовців, системи управління державною службою, повноважень Комісії з питань вищого корпусу державної служби, а також питання щодо прозорих механізмів кар’єрного зростання державних службовців. Після представлення основних коментарів учасники експертної місії перейшли до обговорення положень та статей законопроекту з метою узгодження його змістового наповнення.

У робочому засіданні взяли участь колишній директор Федеральної академії державної служби Федеративної Республіки Німеччина Анке Фрайберт, головний радник програми SIGMA з питань державного управління та державної служби Республіки Польща Войцех Зелінські, експерти Групи ЄС щодо підтримки України Марі Богата, Олександра Яновська, Френк Пол, європейський експерт з питань реформи державного управління Байба Петерсоне, експерт проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні», а також представники Адміністрації Президента України, Представництва ЄС в Україні, Нацдержслужби України, члени Експертно-консультативної ради з питань реформування державної служби до стандартів ЄС при Нацдержслужбі України та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли директор Марина Канавець, начальник відділу управління проектами Оксана Іщук, начальник відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Фаїна Козирєва, начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин та заступник начальника відділу управління проектами Сергій Копань.

 

Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Допомога програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

- здійснення аналізу адміністративних структур;

- у розробці та впровадженні реформ адміністративної системи;

- здійснення аналізу запропонованих законопроектів та програм;

- організація навчання та обміну інформацією;

- підготовка планів технічної допомоги.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини