Відбулося офіційне закриття проекту Twinning для Національного агентства України з питань державної служби

19 грудня 2014 року у приміщенні Нацдержслужби відбулася конференція з нагоди офіційного закриття проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні». Проект тривалістю 35 місяців впроваджувався спільно із Національною школою державного управління Республіки Польща та Національною школою державного управління Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Учасників конференції привітав керівник проекту від України,
Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, який наголосив на важливості подальшого впровадження результатів реалізації проекту в контексті побудови сучасної, демократичної, професійної, етичної та політично-нейтральної державної служби в Україні відповідно до міжнародних вимог та стандартів Європейського Союзу.

Із вітальною промовою виступили керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва Європейського Союзу в Україні Александру Албу, повірений у справах Посольства Республіки Польща в Україні
Даріуш Гурчинські, Директор Національної школи державного управління
Республіки Польща Ян Паства та Президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк.

Керівник проекту від Республіки Польща Марчін Саковіч, молодший керівник проекту від Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і постійний радник проекту Пьотр Кульпа у своїх промовах окреслили основні досягнення проекту та висловили готовність з боку європейської сторони сприяти розвитку державної служби в Україні.

У ході реалізації проекту було здійснено ряд заходів щодо розбудови державної служби України. А саме рекомендації європейських експертів були враховані при розробці законопроектів про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, а також при побудові нової системи управління людськими ресурсами в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування. Особливу увагу було приділено підвищенню інституційної спроможності Нацдержслужби України шляхом розробки середньострокового плану інституційного розвитку. Крім того, в рамках реалізації проекту здійснено навчальні візити до Національної школи державного управління Республіки Польща.

Від Адміністративного офісу програми Twinning виступила Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу
Марина Канавець, яка наголосила на важливості впровадження інструментів інституційної розбудови Twinning та TAIEX та використання кращих європейських практик в контексті реформування державної служби в Україні.

У заході взяли участь представники органів державної влади України, Національної академії державного управління при Президентові України, Представництва Європейського Союзу в Україні, іноземні експерти, представники засобів масової інформації та інші.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини