Відбулося заключне засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства освіти і науки України

17 березня 2015 року у приміщенні Міністерства освіти і науки України відбулося заключне засідання наглядової ради проекту Twinning «Модернізація законодавчих стандартів та принципів освіти та навчання у відповідності до політики Європейського Союзу щодо навчання впродовж життя». Проект впроваджується спільно з Університетом професійного навчання (м. Копенгаген, Королівство Данія) та Федеральним інститутом професійної освіти і навчання (Федеративна Республіка Німеччина).

Метою проекту є посилення спроможності Міністерства освіти і науки України щодо ефективної реалізації національної кваліфікаційної моделі професійно-технічного навчання.

Керівник проекту від України, заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський у вступній промові окреслив основні досягнення проекту, які було впроваджено в процесі розробки 2 нових проектів законів України «Про освіту» та «Про професійно-технічне навчання», що сприятиме реформуванню професійно-технічної освіти в Україні у відповідності до стандартів ЄС. Крім того, було представлено інформацію про заходи, що відбулися в рамках звітного періоду. Керівник відділу «Освіта, наука, інформаційне суспільство» Представництва Європейського Союзу в Україні Віра Рибак відмітила позитивні результати проекту та висловила сподівання на забезпечення довгострокової дії проекту та сталості досягнутих показників. Керівник проекту від консорціуму країн-членів ЄС Сюзанне Ґотліб, у свою чергу, наголосила на високому рівні взаємодії між партнерами проекту, підкреслила позитивні досягнення проекту та їх вплив на подальший розвиток професійної освіти в Україні.

У форматі дискусії учасниками заходу було підведено підсумки за результатами діяльності проекту протягом дев’ятого (заключного) звітного періоду та затверджено без зауважень квартальний звіт.

У наглядовій раді проекту також взяли участь постійний радник проекту Анні Іда Вест, молодший керівник проекту Крістін Еберхардт, а також короткострокові експерти з Королівства Данія Рене Нордін Блок та Сорен Берг Кнудсен, а також короткостроковий експерт з Федеративної Республіки Німеччина Георг Ханх.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини