Відбувся черговий тренінг для державних службовців з питань виконання Угоди про асоціацію з ЄС

27 березня ц. р. розпочався другий триденний тренінг для представників органів державної влади з практичних питань виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Відкриваючи захід, заступник Міністра Кабінету Міністрів України – директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк зазначила, що сьогодні ефективна реалізація Угоди про асоціацію і своєчасна адаптація українського законодавства до законодавства ЄС напряму залежать від розвитку інституціональної спроможності державних службовців, їх розуміння права ЄС та вільного володіння офіційними мовами ЄС, тому подібні тренінги є дуже важливими та актуальними в Україні на всіх рівнях.

Наталія Гнидюк також висловила вдячність співорганізаторам тренінгу - Польсько-Американській Фундації Свободи, Коледжу Європи у Натоліні (м. Варшава, Польща) та Національному агентству з питань державної служби, у приміщенні якого відбувається тренінг.

Триденний (27-29 березня ц.р.) тренінг проводиться англійською мовою та присвячений питанням наближення законодавства України до права ЄС, функціонуванню правової системи ЄС, координації заходів з виконання Угоди про асоціацію.

У заході беруть участь 35 державних службовців України, а його лекторами є Роман Петров, д.ю.н., доктор філософії (Велика Британія), професор кафедри галузевих правових наук, керівник кафедри ім. Жана Моне з права ЄС; Гійом Ван дер Лу (Gillaume van der Loo), викладач права ЄС Університету Гента (Бельгія); Марек Табор (Marek Tabor), генеральний юрисконсульт Секретаріату Міністра закордонних справ Республіки Польща.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248046341&cat_id=244276429

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини