Відбулася Щорічна конференція з питань впровадження інструмента інституціональної розбудови Twinning

 20 травня 2015 року у приміщенні Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини відбулася Щорічна конференція з питань впровадження інструмента інституціональної розбудови Twinning (далі – Конференція).

Конференція була спрямована на обмін практичним досвідом з питань програмування та впровадження проектів Twinning та організації заходів TAIEX, процедур і механізмів використання даних інструментів, а також ознайомлення із загальними принципами функціонування Адміністративного офісу програми Twinning (далі – АОП) в Україні та у Федеративній Республіці Німеччина.

Конференція включала теоретичну частину, в ході якої були представлені результати діяльності АОП і використання інструментів Twinning і TAIEX, та практичну – «Питання та відповіді».

У вступному слові Уповноважений у справах національної контактної особи з питань впровадження інструмента Twinning Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Олівер Вок зазначив про необхідність налагодження та розширення кола партнерських стосунків з національними контактними особами з питань впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning і TAIEX.

В ході практичної частини були обговорені питання, пов’язані із процедурами впровадження інструмента Twinning в Україні та механізмами взаємодії АОП та Представництва ЄС в Україні в процесі реалізації проектів Twinning.

Конференція завершилася зверненням Керівника підрозділу з питань співпраці країн-членів ЄС та інших країн Федерального міністерства економіки Андреаса Оберштеле.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком – Анастасія Терех та завідувач сектору координації TAIEX – Юлія Василько.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року
№ 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини