Відбулося засідання Координаційної групи з реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони

29 травня 2015 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулось чергове засідання Координаційної групи з реалізації Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Зі вступним словом виступив Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, який привітав учасників засідання, а також окреслив основні здобутки роботи Програми протягом 2015 року, зокрема, представив результати проведення Щорічної конференції Програми «Модернізація системи державного управління та її вплив на сектор безпеки та оборони», яка відбулась 6-7 травня 2015 року. Керівник Програми Ове Уруп-Медсен визначив пріоритетні напрями діяльності, цілі, завдання та етапи впровадження Програми, а також представив нове бачення та структуру реалізації заходів Програми, що сприятиме ефективному впровадженню реформ в Україні. 

У свою чергу керівник проектів Програми Олександр Лапко презентував основні досягнення в рамках реалізації Плану заходів Програми у ІІ кварталі 2015 року.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець висвітлила питання впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України (далі - Курс) в рамках Програми, започаткованого у 2014 році, та запропонувала обговорити наступні кроки, що сприятимуть ефективній реалізації зазначеного Курсу.

Спеціальний радник Великобританії при Міністерстві оборони України Філ Джонс підкреслив важливість реалізації Програми в Україні, що виступає у якості дієвого інструменту для підвищення для професійного розвитку державних службовців сектору безпеки і оборони. Крім того було зазначено, що ефективне співробітництво з Програмою та впровадження нових підходів до її реалізації сприятиме досягненню поставлених цілей.

За результатами робочого засідання учасниками було прийнято рішення щодо необхідності формування пропозицій до Плану заходів Програми на 2016 рік, оновлення концепції Курсу та актуалізації складу Організаційного комітету з питань його підготовки.

У заході взяли участь представники Адміністрації Президента України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України, Дипломатичної академії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Управління державної охорони України, Служби безпеки України, Національної гвардії України, Школи вищого корпусу державної служби та вищих навчальних закладів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяли участь перший заступник директора Юлія Лихач, начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин та завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва Інна Бєлобратова.

Довідково: Програма Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час Консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва). Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретні фінансові внески з боку країн-членів Альянсу. Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Нацдержслужбу визначено національним координатором та основним виконавцем заходів з виконання Програми.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини