Впровадження європейських стандартів щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні

08 липня 2015 року відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту та громадських робіт Іспанії та Міністерством транспорту, будівництва та морського господарства Польщі.

Проект спрямований на підвищення ефективності державного управління залізничним транспортом в Україні та сприяння розвитку конкурентного середовища для приватних та юридичних осіб, що діють на ринку залізничного транспорту.

Із вітальною промовою виступила керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, коротко зазначивши здійснені заходи за останній звітний період. У свою чергу заступник керівника проекту від Мінінфраструктури Євген Кравцов підкреслив важливість спільної роботи європейських та українських експертів щодо удосконалення роботи залізничного транспорту.

Учасники засідання обговорили результати місій європейських експертів до України, що відбулися  у період з 05 квітня 2015 року по 4 липня 2015 року. Важливе місце в обговореннях посіло питання приведення тарифної політики до європейських стандартів та практичної реалізації відповідних директив Європейського парламенту та Ради. Крім того, учасники засідання обговорили заплановані заходи на наступний квартал реалізації проекту.

Постійний радник проекту Хосе Саміно Наво представив на розгляд наглядової ради квартальний звіт проекту, а також окреслив плани на наступний звітній період. Крім того, учасники заходу узгодили питання щодо проведення наступного засідання наглядової ради.

У засіданні також взяли участь молодший керівник проекту від Республіки Польща Павел Копжинські та заступник молодшого керівника проекту Іренеуш Майхер. Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи,Sigma  та CIB відділу управління проектами Вікторія Назаренко.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини