Наглядова рада проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

14 липня 2015 року у приміщенні Мінінфраструктури України відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України з питань підвищення безпеки комерційних автоперевезень».

Проект впроваджується спільно з Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща), Федеральним офісом вантажних перевезень (Федеративна Республіка Німеччина), Федеральним інститутом досліджень автомагістралей (Федеративна Республіка Німеччина) та Державним інспекторатом дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту та комунікацій (Литовська Республіка).

Проект спрямований на підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом  в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик з метою зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків.

Учасників засідання привітав заступник Міністра інфраструктури України Микола Снітко, який у своїй промові висловив подяку європейським експертам за надані можливості щодо використання міжнародного досвіду в процесі створення системи безпеки автомобільного транспорту в Україні.

Від європейської сторони із вступною промовою виступив Томаш Полеч, керівник проекту від Республіки Польща, який зазначив важливість реформ, що впроваджуються в Міністерстві інфраструктури України.

Постійний радник проекту Міхаль Жемєнєвскі представив квартальний звіт проекту, розповів про здійснені заходи. У свою чергу Микола Горбаха Голова Державної служби з безпеки на транспорті окреслив основні досягнення за звітний період з 30 березня 2015 року по 30 липня 2015 року.

У засіданні взяли участь молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Роберт Майворн, молодший керівник проекту від Литовської Республіки Даріус Садаунікас, директор Кабінету Генерального інспектора дорожнього транспорту Йоана Рутковська, координатор проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу Світлана Дідківська та представники Міністерства інфраструктури України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, Sigma  та CIB відділу управління проектами Вікторія Назаренко.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини