Відбулося засідання з відбору партнерів з країн-членів ЄС для реалізації проекту Twinning для Держветфітослужби України

15 липня 2015 року у приміщенні Представництва Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України (далі – Держветфітослужба України) у реалізації проекту Twinning «Допомога Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у виконанні СФС зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Впровадження проекту передбачає надання допомоги Уряду України з наближення та гармонізації СФС заходів до європейських, впровадження та приведення у виконання правової бази, відтак відкриваючи нові можливості для українських виробників харчової та сільськогосподарської продукції для торгівлі з ЄС. 

У ході зустрічі було розглянуто пропозицію щодо потенційного партнерства в рамках проекту Twinning, яку було отримано від консорціуму країн у складі Литовської Республіки та Італійської Республіки.

У засіданні взяли участь заступник Державної служби продовольства та ветеринарії Литовської Республіки Відмантас Паулаускас, Голова експериментального Інституту в галузі безпеки харчових продуктів і здоров'я тварин Італійської Республіки Альберто Манкузо, представники Держветфітослужби України та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла Назаренко Вікторія, головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, Sigma  та CIB відділу управління проектами.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини