Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного космічного агентства України

13 жовтня 2015 року у приміщенні Державного космічного агентства України (далі – ДКА України) відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКА України щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)», який впроваджується спільно із Національним інститутом аерокосмічних технологій (INTA) Королівства Іспанія.

Метою проекту є підтримка ДКА України в частині ефективної участі у європейських космічних програмах, насамперед у сфері супутникової навігації (Galileo), дистанційного зондування Землі (GMES) та «Горизонт 2020».

Партнер постійного радника проекту  Микола Демиденко поінформував, що триває погодження проектів законів України про державне регулювання у сфері супутникової навігації та у сфері дистанційного зондування Землі аерокосмічними установами, розроблених з урахуванням досвіду та знань європейських експертів, отриманих в процесі реалізації проекту Twinning.

Керівник проекту від Королівства Іспанія Мануель Мулеро Валенсуела презентував результати реалізації та напрацювань проекту у вигляді статистики, а також представив попередній план порядку денного заключної конференції.

Заступник керівника проекту від Королівства Іспанія Хосе Мануель Горостьяга Угальде презентував заходи, які будуть впроваджені та здійснив огляд оновленого графіку заходів проекту на жовтень – листопад 2015 року.

Постійний радник проекту Кармен Родрігез підбила підсумки роботи протягом восьмого звітного періоду по кожному із компонентів проекту Twinning.

Експерт проекту від Королівства Іспанія Карлос Тамаріт констатував, що після закінчення проекту Україна отримає найбільш досконале та сучасне законодавство у космічній сфері. 

Учасники засідання узгодили дату проведення заключної конференції проекту, а також обговорили концепцію проведення медіа заходу з метою висвітлення основних напрацювань та досягнень проекту.

Участь у заході взяли експерт проекту Фелікс Беллидо та координатор проекту від Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла офісу головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Олеся Воронюк.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини