Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу взяла участь у дев’ятому засіданні Робочої групи «Реформування державного управління» в рамках тематичної платформи № 1 ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство»

22 жовтня 2015 року в м. Вільнюс, Литовська Республіка, відбулось дев’яте засідання Робочої групи «Реформування державного управління» в рамках тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

Метою зустрічі було обговорення результатів впровадження Плану заходів робочої групи на 2015 рік в рамках Робочої програми платформи на 2014-2017 роки, а також питання щодо реформування державного управління у країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство».

З вітальними промовами виступили заступник начальника відділу з питань Східного партнерства, регіонального співробітництва та ОЕСР  Нільс Дженсонс та посол Східного партнерства від Міністерства закордонних справ Литовської Республіки Зигімантас Павільйоніс.

У ході засідання учасники мали можливість ознайомитись із результатами проведених заходів у рамках сфер діяльності Робочої групи, а саме: державна служба, державні установи та їх функції (країна-лідер: Республіка Польща), прозорість, електронне врядування та захист данних (країна-лідер: Естонська Республіка), місцеве/регіональне державне управління (країна-лідер: Чеська Республіка), ефективне управління технічною допомогою (країна-лідер: Україна).

Також під час зустрічі було представлено досвід Литви щодо компетентнісно-орієнтованого підходу в управлінні людськими ресурсами на державній службі. Крім того було представлено принципи функціонування Європейської Комісії та програми SIGMA.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець в рамках робочої зустрічі представила результати виконання робочого плану у 2015 році та розповіла про заходи, заплановані Нацдержслужбою на кінець 2015 року, зробивши акцент на важливості проведення Дев’ятої щорічної регіональної конференції з питань інституційної розбудови в Україні та конференції на тему «Підвищення ролі професіоналізму, моральних норм і цінностей державної служби: досвід країн-членів ЄС та країн ініціативи «Східне партнерство».

Марина Канавець також зазначила, що співпраця в рамках Робочої групи сприяє виконанню Нацдержслужбою поставлених завдань, зокрема забезпечення формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби, тощо.

У засіданні також взяли участь представники країн-членів ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», представники органів державної влади країн-членів ЄС та громадськості.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини