Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби статистики України

14 грудня  2015 року у приміщенні Держстату відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning «Сприяння процесам удосконалення Державної служби статистики України з метою покращення її потенціалу та продукції», який впроваджувався спільно зі Статистичною службою Данії та Національним інститутом статистики і економічних досліджень Франції.

Проект направлений на запровадження статистичних методів та стандартів ЄС в Україні щодо збору, обробки та поширення статистичної інформації. Крім того, в рамках проекту європейські експерти  надали підтримку у вдосконаленні виробництва статистичних даних і підвищенні кваліфікації фахівців Держстату України.

Керівник проекту від країни-бенефіціара Ірина Жук у вступній промові зазначила важливість спільної роботи європейських та українських експертів та  висловила подяку за надану можливість у використанні міжнародного досвіду щодо питань статистичної грамотності, доступу до мікроданих і політики поширення.

Учасники засідання обговорили стан досягнення запланованих результатів проекту та результати місій експертів, які відбулися протягом впровадження проекту. Також обговорили подальші плани розвитку української статистики. У свою чергу, керівник проекту від Королівства Данія Йеспер Елемозе Йенсен надав рекомендації щодо вдосконалення виробництва статистичних даних.

У заході взяли участь координатор проекту від Представництва Європейського Союзу в Україні Філіп Бертран, постійний радник проекту Ірина Бернштайн, партнер постійного радника Тетяна Щербань та  Наталія Власенко – радник Голови Держстату.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, Sigma  та CIB Вікторія Назаренко.

 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини