Офіційне відкриття проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

09 лютого 2016 року у приміщенні Державної фіскальної служби України відбулася конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку інтегрованого управління кордонами».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Німеччини, Митними службами при Міністерстві фінансів Республіки Польща та Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами в митній сфері України.

Захід відкрив, Голова Державної фіскальної служби України, керівник проекту від України Роман Насіров, який підкреслив важливість імплементації елементів інтегрованого управління кордонами та проведення нормотворчої роботи у сфері боротьби з корупцією не лише для бенефіціара, але й країни в цілому.

Від Представництва ЄС в Україні учасників заходу привітав керівник Програм співробітництва Берент де Гроот, який висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту.

Із вітальними промовами також виступили молодший керівник проекту від Литовської Республіки Арунас Адоменас, заступник директора Митної служби при Міністерстві фінансів Республіки Польща Єржи Хробак, директор з митних питань Федерального Міністерства фінансів Німеччини Юліан Вюртембергер.

У свою чергу, керівник проекту Райнер Бойсель привітав учасників та висловив вдячність за виявлену довіру до країн консорціуму впроваджувати згаданий проект. Постійний радник проекту Детлеф Щесни здійснив огляд запланованих заходів по трьох компонентах проекту Twinning та коротко розповів про вже здійснені заходи.

У офіційному відкритті також взяли участь Посол Федеративної Республіки Німеччина, представники Посольств Республіки Польща та Литовської Республіки, органів державної влади України, міжнародних організацій, іноземні експерти та ЗМІ.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Назаренко Вікторія, головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, Sigma  та CIB відділу управління проектами.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини