Відбулося засідання Місії щодо розвитку стратегічного співробітництва

  14 травня відбулося засідання Місії щодо розвитку стратегічного співробітництва між Національним агентством України з питань державної служби, Національною академією державного управління при Президентові України та Регіональними інститутами державного управління м. Лілль та м. Нант (Республіка Франція).

 У заході також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Й. В. Алан Ремі, Перший віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Костянтин Ващенко, директор представництва ADETEF в Україні Алан Тібо та представники регіональних інститутів державного управління.

У своєму виступі під час відкриття засідання Голова Нацдержслужби України В’ячеслав Толкованов окреслив головні пріоритети державної політики у системі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців в Україні.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець представила стратегічні напрямки діяльності Центру та презентувала проект всеукраїнської програми "Приязна адміністрація".

Також, представляючи програму Рішельєвських академічних читань, Марина Канавець наголосила, що це головна подія франко-українського двостороннього співробітництва у сфері державної служби і адміністративної реформи. Цьогорічні читання заплановані на 24-26 вересня.

Про використання європейських інструментів інституційної розбудови Twinning і TAIEX для розвитку українсько-французької співпраці у сфері державної служби розповіла завідувач сектору координації проектів Twinning Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС Олеся Цикалюк.

Людмила Лукінова, начальник відділу супроводження програм та проектів професійного розвитку Школи вищого корпусу державної служби, презентувала Державну цільову програму з питань підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва, зокрема вивчення французької мови.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини