Відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

13 жовтня 2016 року в приміщенні Державної авіаційної служби України (Державіаслужба України) відбулось перше засідання наглядової ради у рамках проекту Twinning «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС».

Проект впроваджується спільно із Державним агентством Іспанії з авіаційної безпеки та спрямовано на підтримку розвитку цивільної авіації в України та її інтеграції в транспортну систему ЄС шляхом гармонізації українських правил авіації з відповідним законодавством ЄС у сфері сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності повітряних суден, їх деталей та приладів, а також сертифікації проектних і виробничих організацій.

Учасників першого засідання наглядової ради привітав керівник проекту від України, Голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у сфері розвитку цивільної авіації в Україні відповідно до європейських стандартів.

Із вітальною промовою виступив керівник проекту від Королівства Іспанія Євгенія Льоренс Белтран де Ередіа, яка наголосила на важливості співпраці партнерів у рамках проекту, що сприятиме його успішній імплементації.

Постійний радник проекту Twinning Хуан Діаз привітав учасників заходу та представив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи усіх компонентів, а також окреслив плани на наступний звітний період

Від Державної авіаційної служби України участь у засіданні взяли начальник Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Сергій Коршук, завідувач сектору документаційного забезпечення департаменту льотної придатності Ольга Іванова, заступник начальника відділу сертифікації аеродромів Леся Григор’єва, а також секторальний менеджер проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" Нацдержслужба координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини