Офіційне відкриття проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

03 листопада 2016 року в приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулась урочиста конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України у створенні умов для впровадження європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні».

Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту Іспанії, Міжнародною та Ібероамериканською фундацією для адміністрування та державної політики (FIIAPP) та Міністерством транспорту та зв`язку Литви.

Впровадження проекту передбачає підвищення ефективності державного управління в умовах реформування залізничного транспорту і розвитку конкуренції відповідно до положень законодавства ЄС.

Захід відкрив заступник Міністра інфраструктури України, керівник проекту від України Євген Кравцов, який у своєму вітальному виступі висловив подяку присутнім за надану підтримку у впровадженні проекту Twinning, що сприятиме зміцненню потенціалу Міністерства інфраструктури України у розробці політики для створення конкурентного ринку залізничного транспорту, впровадженні вимог безпеки у залізничній галузі відповідно до європейських політик, інтеграції української залізничної системи у Транс’європейську транспортну мережу.

Із вітальними промовами виступили керівник відділу Програм зовнішньої допомоги «Енергетика, транспорт, навколишнє середовище» Представництва Європейського Союзу в Україні Йоганнес Баур, заступник голови Місії, представник Посольства Іспанії Жорже Солер, Уповноважений Міністерства Литовської Республіки Гвідас Керушаускас, а також Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

У конференції участь взяли керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, молодший керівник проекту від Республіки Литва Робертас Серенас та постійний радник проекту від Королівства Іспанія  Хосе Антоніо Саміно Наво.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

 Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" Нацдержслужба координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини