Робоча зустріч з експертами Дорадчої групи ЄС з питань реформування державного управління України

 У період з 30 січня по 03 лютого 2017 року з робочим візитом в Україні перебуває Дорадча група ЄС з питань реформування державного управління.

01 лютого 2017 року в рамках візиту в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулася робоча зустріч за напрямом реформування «Державна служба та управління людськими ресурсами».

Голова НАДС Костянтин Ващенко у своїй вступній промові зазначив, що з метою впровадження Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII було забезпечено ефективну співпрацю з міністерствами та іншими органами державної влади. Зокрема, в державних органах було створено служби управління персоналом, запроваджено систему відкритих конкурсів на посади державної служби, забезпечено роботу Комісії вищого корпусу державної служби. Таким чином, з 01 травня 2016 року було проведено понад 2 500 конкурсів на всіх рівнях державного управління, участь у яких взяли майже 35 000 осіб.

Також Голова НАДС зауважив, що актуальним сьогодні є питання здійснення оцінки доброчесності кандидатів на посади державної служби, адже доброчесність — це один із принципів державної служби.

У своєму виступі експерт Європейської Комісії з підтримки України Френк Пол висловив готовність підтримувати Україну на шляху реформування державного управління та реалізації  Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки шляхом надання експертної підтримки.

Експерт Дорадчої групи ЄС з питань реформування державного управління України Грегор Вірант представив результати роботи Дорадчої групи, а також зазначив, що сьогодні робота зосереджена на двох темах: реформування державної служби та реалізація Концепції запровадження посад фахівців з питань реформ.

Крім того, під час засідання було обговорено зміни до Закону України «Про державну службу» та ключові кроки запровадження в державних органах посад фахівців з питань реформ.

У робочому засіданні також  взяли участь експерти Дорадчої групи ЄС з питань реформування державного управління України Ансі Шанді та Угіс Сікс, Представництва Європейського Союзу в Україні, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України та Державної служби статистики України, НАДС та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 Довідково: Дорадча група ЄС з питань реформування державного управління України була сформована за сприяння Представництва ЄС в Україні та Європейської Комісії для підтримки Кабінету Міністрів України у розробленні Стратегії реформування державного управління України на 2016–2020 роки; до її складу входять європейські експерти високого рівня у сфері державного управління. 

 ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини