Відбулася міжвідомча нарада з питань ОЧЕС

29 березня 2017 року в приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулася міжвідомча нарада з питань Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Учасники засідання обговорили участь центральних органів виконавчої влади у заходах, передбачених календарем головування в ОЧЕС Турецької Республіки протягом першого півріччя 2017 року (у тому числі в заходах міністерського рівня), координацію галузевих напрямків співробітництва в рамках ОЧЕС, пропозиції міністерств і відомств щодо підготовки багатосторонніх документів та ініціатив, а також проведення в Україні заходів галузевого спрямування, включаючи високого рівня, що мають бути враховані при підготовці пріоритетів та програми головування України в ОЧЕС у другому півріччі 2017 року.

За результатами міжвідомчої наради було прийнято рішення щодо посилення міжвідомчого співробітництва в рамках реалізації заходів, передбачених програмою діяльності ОЧЕС на 2017 рік.

У заході взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства культури України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства фінансів України, а також представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби України, Торгово-промислової палати України та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала головний консультант сектору проектів SIGMA та СІВ відділу управління проектами Олена Рачинська.

 

Довідково: 1992 року в  м. Стамбул було підписано Стамбульську декларацію про створення Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Статут Організації був підписаний 1998 року під час Ялтинського саміту ОЧЕС та набрав чинності 1999 року. Членами Організації є 12 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна.

Відповідно до Статуту країни-члени співпрацюють за різними напрямками, у тому числі реформа державного управління. Головним органом ОЧЕС є Рада міністрів закордонних справ, допоміжними органами ОЧЕС є робочі групи з різних питань. Виконавчим органом Організації є Постійний міжнародний секретаріат ОЧЕС, розташований у м. Стамбул.

У квітні 2009 року Україна отримала статус країни-координатора Робочої групи ОЧЕС з питань інституційного розвитку та належного урядування. У другому півріччі 2017 року передбачено головування України в ОЧЕС. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини