Відбулося п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

06 квітня 2017 року в приміщені Державної фіскальної служби України відбулося п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Митною службою при Міністерстві фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

В. о. Голови Державної фіскальної служби України, офіційний партнер постійного радника проекту від України Мирослав Продан привітав учасників засідання і зазначив, що ДФС високо оцінює реалізацію проекту Twinning у першому кварталі 2017 року в контексті реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Водночас було представлено основні кроки реформування митної служби в рамках реалізації проекту Twinning (зокрема спрощення процедури митного оформлення громадян та транспортних засобів (принцип «однієї зупинки») у пункті перетину кордону «Нові Яриловичі»). Крім того, Мирослав Продан наголосив на важливості взаємовигідного співробітництва з Державною прикордонною службою України в рамках реалізації проектів Twinning у сфері інтегрованого управління кордонами.

Керівник проекту від держави-члена ЄС Райнер Бойсель зауважив своєчасну та ефективну реалізацію заходів проекту впродовж звітного періоду, а також наголосив на необхідності закріплення досягнутих сталих результатів.

Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке у своєму виступі підкреслив важливість реалізації зазначеного проекту Twinning та висловив готовність Представництва ЄС в Україні сприяти подальшій успішній реалізації проекту.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив п’ятий квартальний звіт проекту та окреслив плани на наступний звітний період. Керівники компонентів від держав-членів ЄС та партнери керівників компонентів від України ознайомили присутніх з основними заходами, що відбулися протягом звітного періоду.

За результатами засідання було ухвалено рішення продовжити проект Twinning для ДФС ще на 2 місяці.

Участь у засіданні також взяли перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, представники ДФС та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала головний консультант сектору проектів SIGMA та СІВ відділу управління проектами Олена Рачинська.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Проект «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» охоплює три компоненти:

  • компонент 1 – модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • компонент 2 – оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами;
  • компонент 3 – розвиток системи боротьби з корупцією.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини