Навчання за програмою "Формування громадянських компетентностей у державних службовців" продовжується

25 квітня 2017 року в Національному агентстві України з питань державної служби розпочалося навчання за другим модулем програми "Формування громадянських компетентностей у державних службовців" для другої групи представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

З вітальним словом до учасників звернулась Наталія Протасова, керівник швейцарсько-українського проекту “Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU”, завідувач кафедри управління освітою НАДУ при Президентові України.

У перший день навчання учасники обговорили соціально-психологічні аспекти навчання дорослих, зокрема форми і методи навчання ОДГ/ОПЛ; визначили особливості відбору навчального матеріалу з ОДГ/ОПЛ та розвитку громадянських компетентностей для формування навчальних програм в системі підготовки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; визначили критерії оцінки дієвості викладача. Разом з тим розпочали презентувати власні розробки методів з ОДГ/ОПЛ для розвитку громадянських компетентностей у державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

 

Довідково:

Головною метою проекту є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.

Швейцарсько-український освітній проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», реалізується в Україні в рамках Швейцарської стратегії співробітництва для України на 2015-2018 роки, за напрямом «Врядування та відновлення миру».  Донором проекту є Швейцарська Конфедерація, а головним виконавцем  проекту – Цюріхський педагогічний університет (Швейцарія), бенефіціаром - Національне агентство України з питань державної служби. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини