Відбулася відео-конференція з представниками ЄК щодо оновленого Common Twinning Manual

21 червня 2017 року у Представництві Європейського Союзу в Україні відбулась відео-конференція з представниками Європейської Комісії з метою обговорення оновленого Керівництва з використання інструменту Twinning (Common Twinning Manual) для країн-кандидатів та країн з перспективою членства в ЄС в рамках Європейського інструменту сусідства (ENI) та Інструменту допомоги попереднього членства (IPA).

Під час заходу керівник групи Twinning Європейської Комісії Клаус Лех у своїй презентації здійснив огляд основних підходів до впровадження інструменту Twinning та наголосив на важливості комунікаційної складової інструменту, що полягає у необхідності посилення інформаційної кампанії щодо можливостей використання інструменту Twinning та реалізації відповідних проектів. Серед основних новацій документу слід відзначити зміну підходів до процедури розроблення детального технічного завдання (Twinning Fiche), здійснення відбору країн-членів ЄС, підготовки Twinning-контракту та Робочого плану, а також скорочення терміну підготовки документації проекту.

Участь у заході взяли секторальні менеджери Представництва Європейського Союзу в Україні, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та інші.

Довідково:

Twinning - це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав – членів ЄС та країн-бенефіціарів. Twinning має на меті допомагати країнам-бенефіціарам покращувати та підсилювати адміністративне функціонування органів державної влади, їх структуру, людські ресурси, управлінський потенціал, що має сприяти апроксимації acquiscommunautaire (законодавство ЄС).

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.  

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини