Відбулось перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань виконання плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України

25 липня у Держкомтелерадіо відбулось перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань виконання плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

Відкрив засідання перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, який поінформував про основні завдання МРГ та представив порядок денний заходу.

Олександр Макобрій, завідувач сектору міжнародних зв’язків управління розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції Держкомтелерадіо поінформував присутніх про регламент роботи МРГ.

Кермач Руслан, експерт Фонду «Демократичні ініціативи» ім.Ілька Кучеріва представив результати соціологічного дослідження щодо ставлення громадськості до євроатлантичної інтеграції та визначив інформацію у сфері євроатлантичної інтеграції України, яка цікавить громадськість.

У рамках засідання МРГ учасники заходу обговорили стан виконання плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України у першому півріччі 2017 року. Особлива увага була приділена питанням необхідності активізації діяльності з боку органів державної влади в рамках виконання плану заходів та посилення контролю за своєчасним інформуванням Держкомтелерадіо про стан виконання плану заходів.

Під час засідання Сергій Джердж, Голова Громадської ліги Україна НАТО, який окреслив напрями співробітництва громадських об’єднань та органів державної влади.

У заході також взяли участь заступник директора Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – начальник Управління з питань співробітництва з НАТО – Олексій Генчев, представник Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України - Владислав Яснюк, представники громадськості, незалежні експерти.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяв участь Іван Рощин – начальник експертно-аналітичного відділу.

Довідково: розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 травня 2017 року № 308-р затверджено план заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік. НАДС визначено відповідальною за визначення потреб і організацію підвищення кваліфікації представників державних органів та органів місцевого самоврядування, відповідальних за зв’язки з громадськістю та взаємодію із засобами масової інформації, з питань державної політики в сфері євроатлантичної інтеграції України.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини