В Оттаві відбулися зустрічі представників делегації України з посадовцями та експертами з державного управління Канади

23 січня делегація України на чолі з Головою Нацдержслужби України В’ячеславом Толковановим прибула до міста Оттава (Канада).

У ході візиту відбулися робочі зустрічі із заступником Секретаря Кабінету Міністрів Канади Патрісією Хаззард та Президентом Інституту врядування, екс-заступником Міністра праці та послуг Канади Маріантуанет Флуман.

Також делегація України відвідала Інститут врядування та зустрілася з Головою ради директорів Інституту Євою Км’єчік та директором Проекту «Реформа управління персоналом на державній службі» Крістіною Віттфус. Під час зустрічі обговорювались результати діяльності Проекту за 2008 – 2011 роки та перспективи подальшої співпраці.

ДОВІДКОВО: Патрісія Хаззард (Patricia Hassard), заступник Секретаря Кабінету Міністрів Канади. Закінчила Університет Західного Онтаріо за спеціальністю „юрист”. Почала роботу на державній службі у 1983 році юридичним радником, а пізніше — в Канадській комісії транспорту. Пані Хаззард працювала старшим юридичним радником/директором операцій з питань законодавства й планування житла та директором Секретаріату з питань безпеки та розвідки. Протягом трьох років працювала в організації „Вибори в Канаді”: спочатку директором юридичної служби, а згодом асистентом керівника. З серпня 2001 року працювала в службі Головного юриста на посаді Генерального директора Директорату з питань охорони правопорядку та забезпечення дотримання законності. У травні 2005 року пані Хаззард обійняла посаду старшого помічника заступника Міністра з питань управління надзвичайними ситуаціями та відповідального за філію національної безпеки Департаменту громадської безпеки й підготовки до надзвичайних подій. У січні 2009 року Патрісію Хаззард було призначено заступником Секретаря Кабінету Міністрів Канади, керівником служби з питань персоналу та призначень на державну службу.

Ева Км’єчік (Eva Kmiecic) є Головою ради директорів Інституту врядування, а також старшим віце-президентом United Way of Canada-Centraide Canada (UWC-CC), де працює з 2002 року. Більшість часу пані Км’єчік працювала на керівних посадах у публічному та неприбутковому секторах (у сфері безпеки, громадянства, імміграції та соціальної політики, зокрема впродовж трьох років була заступником Комісара з питань стратегічних напрямів діяльності у Королівській кінній поліції, віце-президентом Форуму публічної політики та Президентом Асоціації представників вищого корпусу державної служби Канади (APEX). Пані Км’єчік також працювала у США та Австралії. Пані Єва веде активну громадську діяльність, бере участь у багатьох публічних та міжнародних заходах, в тому числі - Глобальному Форумі Лідерів. Ева Км’єчік є магістром з державного управління (Університет Queen’s, Кінгстон, Канада).

Маріантуанет Флуман (Maryantonett Flumian)- Президент Інституту врядування, відповідає за розвиток стратегічних напрямів діяльності Інституту, розвиток проектів, партнерства та програм у сфері розвитку врядування. Пані Флуман має 20 річний досвід роботи на вищих керівних посадах на рівні заступника міністра у сфері економіки, соціального  захисту, з питань федерального та провінційного рівня, а також з питань послуг. Пані Флуман визнана на міжнародному рівні як лідер, що впроваджує зміни в різних сферах публічної політики та адміністрування, а саме: ринок праці, пожежна служба, рибальство та захист навколишнього середовища. Сьогодні пані Флуман досліджує питання лідерства, співпраці, врядування та трансформаційного потенціалу технологій у сфері послуг, орієнтованих на громадян. Останні три роки пані Флуман провела в Університеті Оттави, ініціюючи програму для розвитку лідерів серед вищого корпусу публічної служби. Пані Флуман є членом низки дорадчих рад (Гарвардскої групи з питань політики, Школи врядування імені Джона Кенеді, групи радників Genera’s Government 2.0: Wikinomics, Government and Democracy research program).

Крістіна Віттфус (Kristina Wittfooth), директор проекту «Реформа управління персоналом на державній службі в Україні», екс- віце-президент Канадського бюро міжнародної освіти. Перед тим, протягом 1990-1996 років була директором фінського тренінгового Інституту, який відповідав за двосторонні та міжнародні донорські проекти в сфері надання тренінгової підтримки, розбудови спроможності, інституційної підтримки та розвитку людських ресурсів.

В Канадському бюро міжнародної освіти пані Крістіна стала першим директором підрозділу з питань Східної та Центральної Європи, що відповідав за декілька проектів, які фінансувалися канадським Агентством з питань міжнародного розвитку (CIDA). З 2005 по 2010 рік пані Віттфус обіймала посаду віце-президента з міжнародного розвитку Канадського бюро міжнародної освіти. З вересня 2011 року обіймає посаду директора проекту «Реформа управління персоналом на державній службі в Україні», який фінансується CIDA, та впроваджується у партнерстві з Національним агентством України з питань державної служби з 2008 року.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини