У м. Вільнюс (Литовська Республіка) відбулася міжнародна конференція «Залучення експертів публічного сектору для впровадження проєктів ЄС з питань розвитку співробітництва»

4 лютого 2020 року в приміщенні Міністерства закордонних справ Литовської Республіки відбулася міжнародна конференція «Залучення експертів публічного сектору для впровадження проєктів ЄС з питань розвитку співробітництва», організована з метою підвищення обізнаності про важливість участі експертів публічного сектору в успішному впровадження проєктів ЄС із розвитку співробітництва, а також обговорення шляхів для підвищення ефективності їх реалізації.

З вітальними промовами до учасників заходу звернулися Віце-міністр Міністерства закордонних справ Литовської Республіки Неріс ГЕРМАНАС та директорка Центрального агентства з управління проєктами Лідія КАШУБІЄНЕ, які наголосили на сприянні економічному та соціальному розвитку країн, що розвиваються, інтегруючи їх у світову економіку та одночасно сприяючи демократії, верховенству закону та повазі прав людини.

Метою заходу було створення комунікації між головними учасниками у сфері розвитку співробітництва ЄС, зокрема, представників Європейської Комісії, директивних органів держав-членів ЄС, координаторів та агенцій з питань розвитку співробітництва, країн-партнерів ЄС та інших заінтересованих сторін для здійснення обміну кращими практиками, інсайтами, засвоєними уроками, а також обговорення шляхів для ефективного залучення експертів публічного сектору проєктів ЄС з розвитку співробітництва.

У рамках першої панельної дискусії учасники представили та обговорили результати використання експертизи публічного сектору, її значення у проєктах, фінансованих ЄС,  можливість залучення у майбутньому. Також представники країн-партнерів поділилися досвідом залучення до експертизи публічного сектору держав-членів ЄС щодо надання консультацій, їхніх очікувань стосовно майбутньої співпраці з ЄС та двосторонніми програмами ЄС щодо співробітництва з питань розвитку.

Під час другої та третьої панельних дискусій учасники з держав-членів ЄС представили досягнення щодо залучення експертизи публічного сектору у рамках проєктів ЄС щодо співробітництва з питань розвитку.

Четверта панельна дискусія була присвячена питанням аналізу та обговорення потенціалу для подальшого розширення участі експертів публічного сектору у проєктах ЄС щодо співробітництва з питань розвитку ЄС шляхом перегляду законодавчих та адміністративних механізмів держав-членів ЄС.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка, який представив український досвід проведення експертизи публічного сектору, головні виклики та їх вирішення у процесі імплементації, а також поділився кращими практиками у здійсненні двосторонньої співпраці у рамках інструментів інституційної розбудови.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини