Відбулося друге засідання Наглядового комітету проекту Twinning для Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації

22 травня 2020 року в режимі он-лайн відбулося друге засідання Наглядового комітету проекту Twinning Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) «Посилення регуляторної та юридичної спроможності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації щодо впровадження системи моніторингу показників якості телекомунікаційних послуг», який впроваджується спільно з органами у сфері зв'язку консорціуму європейських партнерів у складі Литви та Латвії.

Проект спрямований на підвищення продуктивності у сфері доступу до ринку телекомунікаційних мереж та моніторинг якості показників якості телекомунікаційних послуг через посилення регуляторної спроможності НКРЗІ.

Серед основних цілей проекту є забезпечення рівних умов для доступу до ринку та електронних мереж зв'язку, забезпечення належної якості електронних послуг зв'язку шляхом створення системи моніторингу та забезпечення клієнтського контролю, гармонізація підходів до захисту прав споживачів.

У вітальній промові заступник начальника Відділу з міжнародних питань та європейської інтеграції НКРЗІ, керівник проекту від країни-бенефіціару Наталія ЛАДО висловила вдячність експертам проекту, відзначивши активну співпрацю та високий рівень професійної підтримки, що сприяє досягненню обов’язкових результатів.

Лідер проекту від держави-члена Європейського Союзу Ґєдрас ПУРАС спільно із керівниками компонентів представили квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентам проекту та визначивши плани на наступний звітний період.

Учасників зустрічі було поінформовано, що протягом звітного періоду відбулося дослідження детальної ситуації в Україні у сфері якості послуг та доступу до ринку, проводилися експертизи проектів Закону у сфері телекомунікаційних мереж та послуг.

Натомість спалах COVID-19 призвів до обмеження подорожей та інших профілактичних заходів до держав-членів ЄС та проведення заходів в Україні, тому деякі проєктні заходи довелося відтермінувати. Однак у подальшому, щоб уникнути затримок у реалізації проєкту, проблему буде вирішено шляхом організації віддалених експертних місій.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник відділу управління проектами Юлія ЄРЧЕНКО.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Проект Twinning «Посилення регуляторної та юридичної спроможності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації щодо впровадження системи моніторингу показників якості телекомунікаційних послуг» охоплює два наступних компоненти:

Компонент 1 – моніторинг якості послуг;

Компонент 2 – забезпечення доступу до ринку та його економічного регулювання для постачальників послуг електронного зв'язку.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини