Відбулося перше засідання Наглядового комітету проєкту Twinning для Антимонопольного комітету України

  7 липня 2020 року в режимі он-лайн зустрічі відбулося перше засідання Наглядового комітету проєкту Twinning Антимонопольного комітету України (АМКУ) «Підтримка Антимонопольного комітету України у подальшому наближенні законодавчих, процедурних та правозастосовчих практик до стандартів ЄС у сфері практик антимонопольного контролю», який впроваджується спільно з органами у антимонопольній сфері консорціуму європейських партнерів у складі Литовської Республіки, Румунії та Федеративної Республіки Німеччини.

Проєкт спрямований на підвищення ефективності, прозорості та узгодженості антимонопольної політики України на основі наближення до антимонопольного законодавства ЄС, відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Серед основних цілей проєкту є гармонізація антимонопольного законодавства, процедурних та виконавчих практик України із відповідним законодавством та практиками ЄС, а також забезпечення просвітницької діяльності серед ключових зацікавлених сторін та суспільства загалом.

У вітальній промові заступник Голови АМКУ Дар’я ЧЕРЕДНІЧЕНКО висловила вдячність експертам проєкту, відзначивши активну співпрацю та високий рівень професійної підтримки, що сприяє досягненню обов’язкових результатів.

Лідер проєкту від держави-члена ЄС Сарунас КЕСЕРАУСКАС спільно із керівниками компонентів представили робочий план проєкту, окресливши заплановані заходи за усіма компонентам проєкту та визначивши плани на наступний звітний період. Окрім того було презентовано й обговорено план бачення та комунікації у рамках третього компоненту проєкту.

У засіданні взяли участь представники проєкту Twinning для АМКУ від держав-членів ЄС та Представництва ЄС в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Мар’яна ПОСТОЛОВСЬКА.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Проєкт Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України у подальшому наближенні законодавчих, процедурних та правозастосовчих практик до стандартів ЄС у сфері практик антимонопольного контролю» охоплює три наступних компоненти:

  • Компонент 1 – Подальше узгодження антимонопольного законодавства України із відповідним законодавством ЄС у сфері антимонопольного регулювання
  • Компонент 2 – Процедурна та виконавча практика АМКУ
  • Компонент 3– Просвітницька діяльність та пропаганда АМКУ серед ключових зацікавлених сторін та суспільства загалом

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини