Відбулася нарада щодо стану впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами та нарахування заробітної плати в державних органах

 Нарада щодо стану впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами та нарахування заробітної плати в державних органах відбулася у залі засідань урядових комітетів Будинку Уряду України за участі Міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова. Головувала на нараді голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина. Участь у нараді взяли державні секретарі та керівники служб управління персоналом низки центральних органів виконавчої влади України.

У своєму виступі Голова НАДС Наталія Алюшина зазначила, що сьогодні державні органи користуються різними системами управління персоналом, що не дає можливості забезпечити комплексний аналіз системи управління людськими ресурсами в державних органах. Тому впровадження єдиної системи є пріоритетним завданням реформування державного управління в Україні. Державна служба має стати прозорою та підзвітною платникам податків та забезпечити безперешкодний доступ громадян до публічної інформації».

Представники розробника програми презентували зміст та наповнення майбутньої системи HRMIS, зокрема, на прикладі НАДС.

Директор Генерального департаменту з питань цифровізації у сфері державної служби НАДС Євген Ковальов наголосив на важливості забезпечення захисту інформації в HRMIS та зазначив, що для цього передбачено побудову  комплексної системи захисту інформації (КСЗІ).

Представники центральних органів виконавчої влади акцентували увагу на потребі передбачити функцію інтегрування існуючих баз даних до нової системи.

На завершення наради очільниця НАДС наголосила, що попереду – кропітка та ресурсозатратна робота. Тільки консолідація зусиль усіх учасників процесу дозволить досягнути мети - привести систему державної служби в Україні у відповідність до сучасних стандартів країн Європейського Союзу.

Інформація та фото Національного агентства України з питань державної служби

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини