В Україні запрацює європейська освітня програма для державних службовців

10 лютого 2021 року, у м. Брюссель (Королівство Бельгія) Україна та Європейський Союз зпочаткували освітню програму для державних службовців «Проєкт розбудови спроможності Natolin4Capacity». На реалізацію проєкту Європейська Комісія виділяє грант у розмірі 2,45 млн євро для Коледжу Європи.

Відповідний лист підписали Віцепрем’єр-міністерка Ольга Стефанішина та Комісар Європейського Союзу з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї. Віцепрем’єр-міністерка зазначила, що для ефективної співпраці Україна потребує професійних фахівців та має з особливою відповідальністю підходити до навчання кадрів. Також, вона наголосила на тому, що вихідці Коледжу Європи є провідними державним діячами країн Європейського Союзу, тому запуск подібної освітньої програми в Україні дозволить також і українським державним службовцям вдосконалити свої знання з європейського права та економіки і, зрештою, підвищити потенціал української державної служби загалом. «Це шлях до успішного впровадження Угоди про асоціації − нашої дорожньої карти інтеграції в Європейський Союз», – зазначила Ольга Стефанішина.

Проєкт «Natolin4Capacity» реалізовуватимуть Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби, Представництвом Європейського Союзу в Україні та Коледжом Європи (м. Натолін, Польща).

Довідково:

«Проект розбудови спроможності Natolin4Capacity» має повну назву «Розбудова спроможності до інтеграції та реформ: підвищення адміністративного потенціалу державної служби України у справах європейської інтеграції за допомогою всеосяжної освітньої програми». 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини