У НАДС продовжують навчання за програмою «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі»

0 квітня 2021 року Національне агентство України з питань державної служби продовжує онлайн-навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Ґендерний підхід в управлінні людськими ресурсами на державній службі».

Вищезазначена програма була розроблена НАДС спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Українською школою урядування за підтримки та сприяння проєкту ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» у 2020 році. Минулорічне пілотування проєкту засвідчило великі потреби у навчанні за цим курсом та викликало значне зацікавлення працівників служб управління людськими ресурсами.

Про це зазначила у своєму вітальному слова Голова НАДС Наталія Алюшина зауваживши, що наразі, коли одним із пріоритетних напрямів європейського розвитку України є дотримання принципів прав людини, недискримінації та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, важливе значення має впровадження ґендерної рівності в усі сфери державного управління. Останнє неможливо здійснити без інтеграції ґендерного підходу в управління людськими ресурсами на державній службі. Важливо, що це усвідомлюють працівників служб управління людськими ресурсами.

Наталія Алюшина висловила вдячність за експертну підтримку та сприяння в організації і проведенні навчань проєкту ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки».

Програмна спеціалістка ООН Жінки Галина Мещерякова також привітала учасників та побажала успіхів на шляху підвищення кваліфікації з інтеграції ґендерних підходів в управління людськими ресурсами.

Цьогоріч навчання здійснюватимуться у формі дводенних онлайн-тренінгів, що триватимуть з 20 квітня до 20 травня та передбачають підвищення кваліфікації близько 400 держслужбовців із 25 державних органів. Зокрема це представники Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства енергетики, Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства цифрової трансформації тощо.

Метою навчань є формування у співробітників служб управління персоналом державних органів знань із основ ґендерної політики, напрямів реалізації державної ґендерної політики в Україні, а також отримання практичних навичок щодо інтеграції принципів прав людини, недискримінації та ґендерної рівності у сферу управління людськими ресурсами на державній службі.

За результатами учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини